english1

Login Form

Pismo podrške Sindikatu uposlenika radija Herceg Bosna PDF Ispis E-mail
Reagovanja
28 08. 2006
Drage koleginice i kolege,
Udruženje/udruga «BH novinari» podržava štrajk uposlenika Radija Herceg Bosna i vaše zahtjeve za redovitom isplatom plaća i doprinosa, te stvaranje uvjeta za finsijsku neovisnost i stabilnost Radija.
Materijalna sigurnost novinara i neovisnost u finansiranju osnovi su uvjeti za profesionalno i objektivno novinarstvo, te ispunjavanje ključne zadaće medija: informiranje javnosti i gradjana o pitanjima od njihovog interesa. Zbog toga je žalosno da vi, uposlenici Radija Herceg Bosna, štrajkom morate tražiti osuguranje normalnih uvjeta za rad i zaštitu svojih radnih i drugih prava koja protiču iz radnog odnosa.
Smatramo neprihvatljivim ponašanje menadžmenta Radija Herceg Bosna i uskraćivanje prava usplenicima koja proističu iz Zakona o radu i drugih zakona i pravnih akata kojma se regulira ova oblast. Takodjer, smatramo kako su neprimjereni bilo kakvi politički pritisci na uposlenike ili kalkulacije u vezi sa budžetskim sredstvima namijenjenim za proizvodnju radijskog programa.
Zahtjevamo od menadžmenta Radija Herceg Bosna da hitno isplati zaostale plaće uposlenicima i ispuni druge zahtjeve Štajkačkog odbora.
Udruženje/udruga «BH novinari» i Linija za pomoć novinarima će o vašem štrajku i zahtjevima izvjestiti Medjunarodnu federaciju novinara, a voljni smo vam pružiti svaki drugi oblik zaštite i podrške u ostvarivanju radnih i ostalih prava.
Upravni odbor Udruženja/udruge «BH novinari»
Linija za pomoć novinarima
 

BH Novinari

bhnlogo
Kralja Tvrtka 5/5, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Tel/Fax +387 33 223 818; + 387 33 443 072

e-mail: [email protected];

web: www.bhnovinari.ba

Copyright © 2017. Linija za pomoc novinarima. Razvojna kompanija: Artflame Cyber Media